30.6.2022 11:03
Vantaan Hiihtoseura

Puheenjohtajan tervehdys 30.6.2022


VHS:n uuden puheenjohtajan tervehdys

 Miksi sinä olet mukana VHS:n toiminnassa? Sinulla voi olla unelma kehittyä kisamenestyjäksi, parantaa kuntoasi, auttaa lapsesi harrastuksessa tai tutustua ihmisiin.

Lisäksi olet mukana seurassa, jolla on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä. Pandemiarajoitukset vähensivät lasten liikkumista selvästi ja saivat monet lopettamaan harrastuksensa. Kun me VHS:ssä kehitämme ja laajennamme toimintaamme, se auttaa - olemme osa ongelman ratkaisua. Teemme merkityksellistä työtä. Kiitos, kun olet mukana!

 Istuimme keväällä Kuusijärvellä miettimässä seuran arvoja ja strategiaa tuleville vuosille. Kiteytyi kolme arvoa: avoimuus, yhteisöllisyys ja edelläkävijyys.

 Avoimuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että emme halua olla sisäpiirin kerho: juuri sinä olet tervetullut mukaan. Viestimme avoimesti siitä, mitä teemme ja miksi.

 Yhteisöllisyys tarkoittaa sitä, että seura elää hyvästä yhteishengestä ja yhteistyöstä. Ketään ei jätetä yksin. Jos huomaat, että kaveri on talkoohommansa kanssa kiireinen, tarjoa apuasi. Jos juniorin äiti tai isä kysyy voiteluvinkkiä, me muut autamme. Toiminnanjohtajamme Sadun viestissä viitataan esimerkkeihin (erillinen liite tehtävistä), millaisissa hommissa tarvitaan apua ensi kaudella. 

 Edelläkävijyys tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mietimme lajin tulevaisuutta. Millainen toiminta innostaisi uusia harrastajia? Jos saadaan uusi idea kuten viime talven Jasmi-cupin supersprintti, kokeillaan ja otetaan parhaat ideat käyttöön.

 Tule mukaan seuran mukavaan porukkaan ja ole matalalla kynnyksellä yhteydessä!

 Aurinkoisin yhteistyöterveisin

 Jussi Eronen

VHS:n puheenjohtaja

jussi.eronen@icloud.com

040 5403337

 

VHS:n arvot

avoimuus, yhteisöllisyys, edelläkävijyys 

VHS:n missio 

Olemme kaikenikäisten pääkaupunkiseutulaisten ympärivuotinen liikuttaja, joka menestyy kilpahiihdon kaikissa ikäsarjoissa. 

VHS:n visio 

Olemme jäsenmäärältämme kasvava maastohiihdon näkyvä ja aktiivinen toimija sekä arvostettu yhteistyökumppani. Valmennus-, harjoitus- ja kilpailutoimintamme on laadukasta ja elämyksellistä.

 

Ajankohtaista toiminnanjohtajalta:

Hiihtoliitto julkaisi tulevan kauden kisakalenterin ja seurankin kalenteria sorvataan par’aikaa.

Lähiajan tulevia kisatapahtumia ovat

-        Maastojuoksusarja yhdessä KU-58 kanssa KE 21.9., KE 5.10. ja KE 12.10. Hakunilassa

-        Rullahiihtosprintti (P) LA 24.9. Tuusulassa

-        Sauvajuoksutapahtuma osana Kestävyyskierrosta SU 23.10. Hakunilassa

Kaikkiin ylläoleviin seuran jäsenillä on vapaa osallistumisoikeus.

Tulevalla kaudella Suomen Cup hiihdetään Vantaalla taas pitkästä aikaa viikonloppukisana 11.-12.2.2023! Kaikkia tarvitaan jälleen talkoohommiin; mitä Sinä haluaisit tehdä? Monenlaisia tehtäviä on tarjolla.

Saimme myös suuren kunnianosoituksen, kun Hiihtoliitto myönsi meille v. 2024 yleisen sarjan SM-hiihdot. Edelliset vastaavat hiihdettiin Vantaalla 2018. Kuudetta kertaa hiihdettävät SM-arvon kilpailut antavat meille monta mahdollisuutta hyödyntää tapahtuman monipuolinen potentiaali. Tehdään niistä yhteinen voimain näyte niin ladulla kuin kulisseissakin! Jälleen kaikkia meitä tarvitaan onnistuneen kisaelämyksen luomiseksi.

Nyt on hyvä aika alkaa harjoitella kisojen järjestämistä laajemmalla rintamalla. Tavoitteena on ensi talvelle saada uusia tekijöitä erilaisiin mm. tapahtumissa vaadittaviin talkootehtäviin. Liitteenä olevassa taulukossa on kuvattu erilaisia rooleja, joita pieninkin kisatapahtuma vaatii. Olethan ottamassa osaa  tehtäviin? Järjestetään joku harjoituskisa syksyllä, jossa treenataan käytäntöä?! Vai kiinnostaako lasten ohjaus? Palataan tähän syksyllä, mutta jo nyt voit miettiä, mikä tehtävä sopisi Sinulle. Yhdessä tekien kaikkien näköistä!


Samalla, kun palkitsimme kauden parhaita urheilijoita kevään tilaisuudessa, huomioimme myös muutamia ansioituneita talkoolaisia:

Kiitos Petteri Sillantaus; olet vastannut kilpailujemme ajanotto- ja ilmoittautumisjärjestelmästä sekä käytännön työstä jo monta monituista vuotta! Teet vaikuttavaa kulissien takaista työtä, joka meille muille on ‘automaattisesti olemassa’. Olet lisäksi saanut kerättyä ja koulutettua hyvän ajanottotiimin ympärillesi – siitä kunniamaininta!

Kiitos Jari Mäntynen; olet jo vuosia vastannut visuaalisesta ilmeestämme erilaisten painotuotuotteiden ja mainosten suunnittelussa sekä valmistuksessa. Näymme sinivalkoisena ammattimaisena toimijana ulospäin paljolti ansiostasi!

Kiitos murtsikkakirjaston hoitajamme Pentti Hulkkonen, Rami Kuutti, Sorjo Dahl, Aarne Sivonen, Eero Hosio, Pertti Nuutinen ja Esko Vehmas. Ahersitte etenkin viime talvena (myös aiempina) lähes joka arkipäivä tammi- maaliskuun välillä pitäen palvelun ja murtsikakkirjastomme aina tip top. Paukutitte kaikkien aikojen ennätyksen niin kävijämäärällisesti kuin taloudellisestikin hymy aina huulilla! Ihailtavaa!

Kiitos Arvo Karhapää; olet keittiömme sielu ja aina valmis kiehauttamaan kahvit tai mehut! Pidät yllä arvokasta muonitushuoltoa tapahtumassa kuin tapahtumassa ja annat aikaasi muiden hyvinvoinnin varmistamiseksi. Monet on kehut mm. kuuluisasta lohisopastasi!

Kiitos Heikki Tidenberg ja Kati Tyystjärvi kisakahvilan pidosta. On ollut tärkeää saada VHS-tapahtumille tuoreen pullan tuoksu ja kiva kokoontumispaikka kahvilassanne. Olette olleet joustavia aikatauluissamme!  

Hyvää kesää ja lomia kaikille, kenellä ne osuu heinäkuuhun. Ladataan akkuja ja nautitaan Suomen suvesta. Toiminnanjohtaja lomailee myös heinäkuun.

 Kesäterveisin,

 Satu Kalajainen

VHS:n toiminnanjohtaja

040 5245286

 PS: Ethän muuten unohda Olympiapäivää Olympiastadionilla KE 20.7. klo 10-17! Kalmer ja innokkaat talkoolaiset ovat markkinoimassa rullahiihtoa ja hiihtoa suurelle yleisölle. Pistäydypä tunnelmaan mukaan tai ilmoittaudu Kalmerille avuksi, jos olet maisemissa.

PSS: Mieti, tarvitsetko uutta seura-asua. Pyrimme tekemään tilauksen syyskuun alussa eli elokuu on aikaa toimia – palataan elokuussa tähänkin!