2021-05-14 18:47
Vantaan Hiihtoseura

Toiminnanjohtajan terveiset toukokuussa 2021

TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET

Hyvää kesän alkua arvon Vantaan Hihtoseuran jäsenet. Talvi muuttui kevääksi ja kevät muuttui yhdessä vuorokaudessa kesäksi, ainakin hetkeksi. Nautitaan kaikista upeista vuodenajoista, jotka täällä pohjoisella pallonpuoliskolla kukoistavat.

Kaunis kiitos päättyneestä kaudesta kaikille, aivan kaikille, tehtävästä ja roolista riippumatta! Tilikautemme päättymisen merkiksi toiminnantarkastuskin valmistui tällä viikolla ja perusteellisen työn siivittämänä sekä Pirjo Hämäläinen että Jussi Eronen totesivat VHS:n toiminnan olevan uskomattoman monialaista ja pääasiassa talkooväen tekemänä suorastaan käsittämättömän laajaa! KIITOS!

Menestystäkin menneellä kaudella saatiin; 26 henkilökohtaista top20 sijaa arvokisoissa (ml. Suomen Cup) 11 hiihtäjän tuomana. Henkilökohtaisia top10 sijoja tuli 16 yhdeksän eri hiihtäjän toimesta! Viestissä top10 sijoja tuli kuusi. Saimme neljä kansallista arvokisamitalia; Jasmi Joensuun perinteisen sprintin SM-hopea, Anna Kerkon N14 vapaan sprintin Hopeasompa-loppukisan pronssi sekä rullahiihdossa Pasi Lounashon Suomen mestaruus M45V sekä Santeri Ryhäsen SM-pronssi M35P sarjoissa. Tämän lisäksi Jasmin esiintyminen MM-areenalla ja tuomansa pronssimitali naisten viestissä sekä muut upeat kansainväliset hiihdot kruunasivat kaiken. Onnittelut kaikille edellämainituille, mutta myös aivan kaikille hiihtäjillemme. Tulosten takana on aina kaikenlaista, mikä ei sijaluvusta selviä, ja erilaisia haasteitakin on kuuleman mukaan ollut.

Näistä ja kaikesta muustakin kauden aikana tapahtuneesta sekä tietenkin tulevasta keskustellaan enemmän SEURAN VUOSIKOKOUKSESSA TO 3.6. klo 18. Vuosikokous pidetään nk. Aurinkokukkulan laavulla kilpaladullamme (jonkinlainen säävaraus); ota oma retki-istuin mukaan. Tällä kertaa emme järjestä palkitsemistilaisuutta samaan vaan käytämme ajan yhteisten asioiden perusteelliseen pohdintaan ja ajatustenvaihtoon. Ympäristöön sopivaa tarjoiluakin on luvassa. Virallinen kutsu tulee tästä myöhemmin.

Palkitsemistilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Palautteensaanti ja –anto on aina erittäin tärkeää ja elinehto kehitykselle. VHS haluaisi kuulla mielipiteitäsi eri näkökulmista. Käytämme Olympiakomitean valmiita kyselypohjia. Kyselyt toteutetaan anonyyminä eli yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa – tämän vuoksi toivomme Sinulta avointa asennetta vastauksissasi. Valitse allaolevista itsellesi sopivin kysely (vain yksi kategoria) ja vastaa siihen 27.5.2021 mennessä. Käsittelemme vuosikokouksessa saadun palautteen sekä julkistamme pääkohdat seuratiedotteena. Haluamme palautetta kaikilta jäsenmaksun maksaneilta. Klikkaa linkkiä päästäksesi kyselyyn. SUURKIITOS etukäteen! Jos haluat kysyä jotain kyselyyn liittyen, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.
 

https://q.surveypal.com/664.-Palautekysely-lapsille Eli urheilijat 13-v. ja nuoremmat (2008 ja myöhemmin syntyneet)

https://q.surveypal.com/635.-Palautekysely-nuorille Eli 14 - 20v. urheilijat (2007-2001 syntyneet)

https://q.surveypal.com/353.-Palautekysely-aikuisliikkujille Eli yli 20v. - aikuisten sarjat, veteraaniurheilijat sekä maratonryhmä

https://q.surveypal.com/1020.-Palautekysely-vanhemmille Eli lasten ja nuorten vanhemmat

https://q.surveypal.com/809.-Oman-seuran-analyysi Eli valmentajat/ohjaajat, seuratyötä tekevät, talkoolaiset, luottamushenkilöt
 

Hiihtoliiton seuraneuvottelupäivät järjestetään zoom-etäjärjestelyin LA 22.5. klo 9.-15.30. Teemana on ‘Osaava seura – oppiva yhteisö’. Neuvottelupäivät on avoin kaikille ja tarkoitettu seuralaisten yhteiseksi foorumiksi. Ilmoittele allekirjoittaneelle, jos haluat osallistua ja lähetän osallistumislinkin. Katso ohjelma täältä https://hiihtoliitto.fi/seuratoiminta/.

Johtokunta on päättänyt tehdä korotukset kausimaksuihin. Uudet maksut ovat:

Alle 8-v. 100€
Alle 10-v. 200 €
Alle 12-v. 200 €
Maratonhiihto-ryhmä 200€
Hopeasompa, Kultasompa, Aikuiset 300€

Kausimaksujen korotus seuraa VHS:n pidemmän tähtäimen linjaa satsata valmennusolosuhteisiin. Tästä yhtenä esimerkkinä jo toteutettu yhteisharjoituskalenteriuudistus, jossa 10-v. sarjasta ylöspäin tulee 1-4 ohjattua yhteisharjoituskertaa lisää useimpina viikkoina. Leiriviikot ovat poikkeuksia. Leiripäiviäkin suunnitelmassa on 146. Lisäksi on tulossa muitakin uudistuksia ja lisäelementtejä, joista hyötyvät eri-ikäiset urheilijat. Seura luo olosuhteet urheilijoille ja urheilijat saavat hyödyntää elementtejä maksimaalisesti. Uudet kausimaksut laskutetaan kesäkuussa jäsenmaksujen ohella. Vuosikokous hyväksyy varsinaisten jäsenmaksujen tasot.

Yhteisöllisyyden lisääminen on seuraavan kauden teema ja tähän pyrimme useammilla yhteisillä kokoontumisilla. Miltä kuulostaa keskiviikkotreenien lopuksi yhteinen jalkapallopeli tai joka sunnuntainen tapaaminen harjoituksen tai jonkun muun kivan tekemisen yhteydessä? Tietäisi aina, että joku muukin samanhenkinen on Hakunilassa tiettyyn kellonaikaan. Tähän pyritään jahka korona sen taas täysivaltaisesti sallii. Toistaiseksi isoja kokoontumisia ei suositella ainakaan ennen 31.5. Seurataan tilannetta ja tiedotetaan lisää myöhemmin.

Ylläolevista ja muistakin asioista tiedotetaan edelleen MyClub-sivuilla. Luethan sieltä ajankohtaiset tiedotteet, tiedot tapahtumista ja harkoista jne.?

Olemme solmineet uuden yhteistyökumppanuussopimuksen Intersport Tammiston kanssa. Kauppiaspariskunta Mikko & Marja Koivukangas ovat muuttaneet Rovaniemeltä ja innoissaan uudesta alkavasta yhteistyöstämme. Kiireisimpiä asioita on SUKSIEN ENNAKKOTILAUS, alla faktaa:

 •  Fischer Speedmax 599,- ja Fischer jr sukset 349,-
  
 •  Rossignol Xium premium 559,- ja Rossignol jr sukset 269,-
  
 •  Salomon Slab 499,-
  
 •  Kaikki ennakkotilatut sukset tehdään hiottuna ja pohjustettuna. Jos tilaus enemmän kuin yksi pari, tulee 10% alennus yllä olevista hinnoista.
  
 •  Suksiasioissa yhteyshenkilönä Tero Similä (tero.simila@intersport.fi / 045 266 0774)
  

Lisäksi Intersport Tammisto järjestää meille seuraillan 31.5. klo 19 alkaen. Tulethan paikalle. Luvassa alennuksia: kaikki vaatteet ja kengät -20% ja muut -10%, myös tarjoushinnoista! Osoite on Voimakuja 2, 01510 Vantaa. Tero Similä on myös paikalla juttelemassa suksista ja ottaa viimeiset tilaukset vastaan.
 

Kaikenlaista uutta, hyvää ja kivaa on siis tulossa. Päivitämme MyClubia lähempänä.

Upeata uutta kautta! Pysytään edelleen terveinä.

Tämän uutiskirjeen tärkeät muistettavat asiat:

 1. VUOSIKOKOUS TO 3.6. klo 18 laavulla – virallinen kutsu myöhemmin
  
 2. Palautekyselyn täyttö, valitse oikea kysely itsellesi, vastaa siihen 27.5. mennessä
  
 3. Suksien ennakkotilaus 31.5. mennessä Tero Similälle
  
 4. Seuran jäsenilta Intersport Tammiston tiloissa 31.5. alkaan klo 19
  

Ystävällisin terveisin,

Satu Kalajainen
Toiminnanjohtaja
Vantaan Hiihtoseura
p. 040-524 5286