2021-02-01 15:45
Vantaan Hiihtoseura

VHS-KORONATIEDOTE 1.2.2021

VHS-KORONATIEDOTE 1.2.2021
Arvoisa seuran jäsen,
elämme eriskummallisia aikoja. Nyt, kun talvinen luonto antaa vihdoinkin parastaan, rajoittaa koronavirus tekemisiämme ja menemisiämme enemmän kuin kesällä tai syksyllä ja se tuntuu epäreilulta. Näin tuntevat monet ja kaikilla elämän osa-alueilla, ei vain Vantaan Hiihtoseurassa tai urheilussa ylipäätään. Kuitenkin, mukautuminen tilanteeseen ja rajoituksiin on nyt ainoa oikea asenne, sillä jokainen voi vaikuttaa siihen kuinka hyvin Suomi selviää tästä pandemiasta ja voi siirtyä kohti normaalimpaa arkea. Jokaisen tehtävä on nyt suojella itseään ja lähimmäisiään välttämällä turhia kontakteja sekä edelleen huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta, pitämällä turvavälejä ja maskia.

Vantaan Hiihtoseuran johtokunta linjasi 28.1.2021 kokouksessaan yksimielisesti seuraavat VHS-koronatoimenpiteet helmikuulle:
1. Kilpailut
- VHS ei järjestä ainakaan helmikuun aikana virallisia kilpailuja (seuran sisäiset harjoituskilpailut edelleen ok) – Vantaa-hiihdon (27.2.) kohtalo päätetään 17.2.
- VHS ilmoittaa urheilijoitaan kilpailuihin seuraavasti:
Arvokisat (SM- ja Hopeasompa loppukilpailut), FIS-kisat sekä HUS:n sairaanhoitopiirin alueella olevat kilpailut (tai oman asuinpaikkakunnan sairaanhoitopiirin alueella olevat kilpailut)
Yllämainittu sääntö koskee KAIKKIA sarjoja
2. Harjoitukset
- Ryhmiä ei sekoiteta keskenään ja säilytetään turvavälit
3. Hiihtokoulut
- Tuiskun hiihtokoulu tiistaisin pidetään suunnitellusti, koronaturvatoimenpiteitä tehostetaan ja vanhempia informoidaan asiaankuuluvasti
- Perhehiihtokoulu siirretään pidettäväksi myöhemmin (piti olla 6.-7.2.)
- Aikuisten hiihtokouluja ei markkinoida toistaiseksi
4. Muut tapahtumat
- Murtsikkakirjaston varaukset hoidetaan sovitusti, aktiivista markkinointia ei toistaiseksi tehdä
- Yritystapahtumat järjestetään sovitusti, aktiivista markkinointia ei toistaiseksi tehdä

Nämä toimenpiteet ovat voimassa helmikuun ja myötäilevät luonnollisesti yhteiskunnan säätämiä suosituksia ja rajoituksia.
Mitä voimme oppia kaikesta tästä haastavasta ajasta? Arvostetaan oikeuttamme ja mahdollisuutta liikkua vapaasti upeassa talvisessa luonnossa, sekä edelleen harjoitella määrätietoisesti terveenä. Tämä kasvattaa kuuluisaa suomalaista sisua ja luovuutta, miten saada vallitsevista olosuhteista paras irti! Liikkumista ja hiihtämistä ei tosiaankaan lopeteta. Vielä me ehdimme kilpailla ja järjestää tapahtumia!
Voikaamme hyvin ja pysykäämme terveinä!

Yhteistyöstä kiittäen,
Vantaan Hiihtoseuran johtokunnan puolesta,
Satu Kalajainen
Toiminnanjohtaja
p. 040 5245286